Čanj

Šta posjetiti tokom
boravka u Čanju

Čanj je malo turističko mesto smešteno između Petrovca i Sutomora, sa dugačkom peskovito / šljunkovitom plažom. Zahvaljujuči dobroj pozciji i izolovanosti od glavnih saobraćajnica, Čanj se razvio u porodično letovalište koje pruža idealne uslove za bezbrižan i opušten odmor.

Čanjska plaža je dužine oko 1200 metara. Plaža je dobila ime Biserna obala zbog lepote šljunka koji je prekriva. Za Čanj možemo reći da je mirno i pretežno porodično letovalište, mada se i sve veći broj mladih odlučuje da svoj odmor provode upravo u Čanju obzirom da su veoma blizu i druge popularne Crnogorske destinacije. Daleko od glavnih saobraćajnica, Čanj će Vam zaista ponudite sve uslove za prijatan i bezbrižan odmor. Toplo more, peščana plaža, prijatna sredozemna klima, plavetnilo, parkovi, čistoća, zabrana saobraćaja u naselju, zabava ... uticali su da Čanj postane jedno od omiljenih turističkih destinacija na Crnogorskoj obali.

Najveća atrakcija Čanja je svakako Kraljičina plaža, mala uvala smeštena nedaleko od Čanja do koje možete stići samo čamcem. Plaža je zaista predivna i spada u red najlepših crnogorskih plaža. Na plaži se nalazi restoran gde možete potražiti predah i osveženje.

Ako poželite da promenite plažu, predlažemo Vam posetu susednim Buljaricama i istoimenoj plaži, ili plaži Lučice kod Petrovca.

Obavezno jedan ceo dan provedite u Petrovcu koji je udaljen 10 km od Čanja. Uživajte u Petrovačkoj plaži, obiđite Tvrđavu Kastio. Za ljubitelje prirode preporučujemo posetu Manastiru Reževići.

Izlet do Bara je nešto što se ne propušta, posetite stari deo grada i čuvenu staru maslinu, drevni akvadukt, dvorac kralja Nikole, džamiju Omerbašića...

Za večernju zabavu i provod predlažemo Vam odlazak do Sutomora koje je prepoznatljivo po dinamičnom noćnom životu.